PORTRETTEN

Schrijversportretten

Midden jaren tachtig, ik woonde pas net in Amsterdam, portretteerde ik een aantal schrijvers voor de uitgave Helias Achterna (1984). Het boek bevatte een aantal korte verhalen en profielschetsen van bekende en minder bekende Nijmeegse schrijvers, voorafgegaan door een korte inleidende geschiedenis van de Nijmeegse letteren. De presentatie bij boekhandel Dekker v.d. Vegt, in die jaren nog gevestigd aan Plein 1944, ging gepaard met mijn allereerste verkooptentoonstelling daar en werd later gevolgd door een tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek. Hierbij wat voorbeelden uit het boek. Klik op de afbeelding en deze verschijnt groot in beeld.

Portretten

Ook daarna heb ik met enige regelmaat portretten van onder meer schrijvers, dichters, cineasten, beeldend kunstenaars en musici gemaakt. Sommige omdat ik ervoor gevraagd werd, andere puur voor het plezier. Hierbij wat voorbeelden. Klik op de afbeelding en deze verschijnt groot in beeld.

Met uitzondering van die voor Helias achterna zijn de meeste van deze tekeningen puur voor het plezier gemaakt en nooit gepubliceerd. Dus mocht jij, jouw krant, je blad, je uitgeverij etc. belangstelling hebben: bel Henk, 06 – 19 36 62 07, of stuur een mailtje naar info@henkvanbakel.nl